Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Ιωάννα Γουζέλη, εικαστικός





Είναι απόφοιτη της σχολής Βακαλό στον τομέα της αρχιτεκτονικής διαμόρφωσης εσωτερικών χώρων (2003) και στη ζωγραφική (2005). Παράλληλα παρακολούθησε μαθήματα ζωγραφικής στο εργαστήριο του Γ. Ρόρη (2005-2006). Αποφοίτησε το 2011 από την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών Αθήνας. Έχει παρακολουθήσει επίσης σεμινάρια φωτογραφίας για παιδιά στο Μουσείο Μπενάκη (2007), σεμινάριο γλυπτικής (πρόγραμμα μουσείου Pompidou) στο Μέγαρο Μουσικής (2007), διδακτική της τέχνης στη TATE modern (2008) και στη Βαρκελώνη (2008). Το 2010 έκανε τη πρακτική της στο καλλιτεχνικό εργαστήριο του  Δ. Μυταρά στη Χαλκίδα. Τον Ιούνιο του 2011 βραβεύτηκε με το 3ο βραβείο φωτογραφίας του Ιδρύματος ΔΕΣΤΕ. Στην προσωπική της δουλειά την αφορά η ζωγραφική και οι εγκαταστάσεις και παίρνει μέρος σε ομαδικές  εκθέσεις.

 
 Διάλεξα τα εικαστικά γιατί συνειδητοποίησα ότι η έκφραση είναι το μόνο πεδίο που μπορώ να ακολουθήσω τις τμηματικές περιηγήσεις συναισθημάτων και εικόνων και να μπορέσω να μεταπηδώ από το ορατό στο αόρατο

Η τέχνη είναι αυτή που δίνει προοπτική, ελπίδα και ανοίγει έναν άλλον κόσμο έξω από τις συμβατότητες της καθημερινότητας

Αγαπημένα μου υλικά είναι το φελιζόλ, τα πλαστικά, τα υλικά μόνωσης, οι μπαταρίες αυτοκινήτων και τα νάιλον γιατί είναι υλικά ανόργανα αντίθετα με τη φύση που είναι οργανική.

"Μουν" 2012 Ιωάννα Γουζέλη, Γιάννης Κόκκαλης Διαστάσεις περίπου 2,5μ x 2μ x 3,5μ.

 Σε ένα κόσμο που φαίνεται να καταρρέει νιώθω ως ακροβάτης του τσίρκου 

 "What We Want" για μένα σημαίνει Baby I’ve got it!

Το θέμα που διαπραγματεύομαι στο έργο που εκθέτω στο «Πεδίο Δράσης Κόδρα 2012» είναι εγκλωβισμός-μήτρα-η διαδρομή προς το διάστημα!
                            
Νιώθω τυχερή που σε μια τέτοια εποχή έχω τη δυνατότητα με φίλους να συμμετάσχουμε στο Πεδίο Δράσης Κόδρα. Είναι μια μεγάλη ευκαιρία να συναναστραφείς με καινούργιους ανθρώπους ν' ανταλλάξεις ιδέες και απόψεις!

Μια φράση που με εκφράζει: ¨Με τη ποικίλη δράση των στοχαστικών προσαρμογών¨  Καβάφης

 Αν μπορούσα να καλέσω έναν άλλο καλλιτέχνη στο φετινό «Πεδίο Δράσης Κόδρα» θα ήταν ο Ηλίας Πολυχρονιάδης

επιμέλεια Χριστίνα Σερετάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου